6. 10. 2014

Ráda bych se vrátila k tématu revitalizace parku. Na i-novinách proběhla diskuse na náš otevřený dopis. Byli jsme osočování z agresivity, naše argumenty byly zpochybňovány z důvodu neprofesionality. Přestože máme ve svých řadách zkušeného dendrologa, myslím si, že i názor laika nemusí být od věci. Park zakládali odborníci pro další generace. Byl označován za jednu z nejvýznamnějších hodnot města. Nemáme morální právo šmahem likvidovat jejich práci. Nehledě na to, že kácení zdravých stromů jen proto, že někdo si přeje novou tvář parku, je ostudné.  Zdeněk Pokorný ve funkci starosty usiloval o opravu historické části města, kam patří i městský park. Bohužel vše nestihl. Náměstí TGM je opraveno, chlubíme se jím. Stačí však zajít do postranních ulic, např. do ul. Jiráskova, Sokolská nebo Klášterní, kde chodníky čekají na opravu přes dvacet let, na Škroupovo náměstí, kde ani nádoby s květinami nezachrání nehezký pohled. Od roku 2000 historická část města nezaznamenala téměř žádnou změnu k lepšímu. Projekt na revitalizaci parku existuje od roku 2001. Proč nebyla realizována v průběhu dvou let jako revitalizace hřbitova? Nové zastupitelstvo bude muset rozhodnout. Záleží na vás, zda budeme mít v zastupitelstvu nové tváře, které  budou hospodařit s penězi města tak, aby zbývaly finanční prostředky i na údržbu stávajícího majetku.

Vladimíra Šumová

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA